Anläggningen

Inflyttning 2013-06-07

Omlastningsterminal med 44 lasthus, tunggodshall, verkstad, fordonstvätt samt kontors- och personalutrymmen.

Total yta: 9 600 kvm.

Uppställningsplats: Asfalterad yta på 50 000 kvm för 90-talet lastbilar och släp.Klimatsmart teknik: Uppvärmning sker genom bergvärme med 28 borrhål i marken och under sommartid används systemet för kylning av kontor. Fordonstvätt med hög återvinningsgrad av tvättvatten. 

Säkerhet: Anläggningen är inhägnad och larmad.
 

 

 

Trafik och tjänster

Vi fraktar först och främst parti- och styckegods åt Schenker, det vill säga allt från bröd, läsk, snusdosor och fordonsdetaljer till kemikalier och virke. Vi har en egen trafikdirigering i Smålandsstenar som styr vad fordonen skall lasta.


I Smålandsstenar driver vi idag Schenkers verksamhet som med över 1000 avgående sändningar och ett stort antal paket per dag starkt bidrar till att Värnamodistriktet nu är tredje största Schenker distrikt i Sverige.

Vi har också ett eget lager/logistikcenter på 11 000 kvm där vi i samarbete med Schenker erbjuder kunder bra möjlighet till effektiv lagerhantering.

Fordon

Vi har idag en mycket modern vagnpark som är i mycket bra skick. 

För distributions- och hämtningstrafiken i Västbo området, har vi närmare 20 mindre 2-axliga distributionsbilar med skåp.

Närmare 70 fordonen går i linjetrafik på våra linjer från Västbo till olika orter i södra Sverige. 

Många av fordonen rullar nästan dygnet runt, totalt rullar våra lastbilar årligen över 700 000 mil (175 varv runt jorden).


Personal

För att kunna hålla bästa service och punktlighet på transporterna krävs det förutom en bra fordonspark också bra och erfaren personal.

Vi vill påstå att vi har mycket bra personal och vi ser som företagets största tillgång. 

De anställda är nu är drygt 150 till antalet. De flesta är stationerade i Smålandsstenar, men vi har även personal stationerade i Malmö, Helsingborg, Värnamo, Nybro, Hultsfred, Vänersborg, Skara, Karlstad, Örebro och Stockholm.