Biogaslastbilar

Vi har beställt ett antal gasdrivna lastbilar som levereras under 2023. Dessa ska fungera som distributionslastbilar som i huvudsak kommer köra lokalt i närområdet. Som ett led i vår klimatsatsning byggs även en tankstation för biogas här på vår mark. Detta gör vi tillsammans med Småländska bränslen, som levererar såväl gas som själva macken. 

Idag är det långa avstånd mellan tankstationerna för den som vill tanka biogas. Vi ser att det finns ett behov av en mack lokalt här i Smålandsstenar. Givetvis kommer vi tanka våra gasdrivna bilar vid tankstationen men den kommer också vara öppen för allmänheten så att alla kan tanka klimatneutralt lokalt. Biogasen vid tankstationen kommer att komma från olika rötningsanläggningar i närområdet. 

Förhoppningen är att stationen kommer stå klar under 2023, ungefär samtidigt som Västbo Transport får sin efterlängtade leverans av de nya gasdrivna lastbilarna. 

– De här lastbilarna är dyrare än vanliga bilar. Men vi gör det för att vi är intresserade. Nu hoppas vi att kunderna vill följa med på vår resa och det tror vi att de vill. Vi ser att fler och fler kunder efterfrågar miljövänliga alternativ, säger Jacob Axelsson.